Image
Nieuws

Dit is 15 jaar Induct

Industriële projecten in de luchttechniek vragen om kennis, aandacht en kunde. Dat is waarom op 11 april 2008 Induct officieel is opgericht als dochterbedrijf van de Vink Groep. Induct ging van start met een team van drie specialisten. Nu, 15 jaar en vele uitdagende projecten, specialismes, nóg meer kennis en teamleden verder, ademt Induct nog steeds het DNA wat er bij de oprichting is ontstaan.

Hoe komt dat? Hoe is het de afgelopen jaren gegroeid tot het bedrijf wat het nu is? En wat staat Induct in de toekomst te wachten? Oprichter Willem Vis, medewerker van het eerste uur Ewoud van de Kasteele, oud-medewerker Andre Zuidhoek en huidig Algemeen Directeur Arjan Wierenga nemen ons mee door 15 jaar Induct.

Start van Induct

Willem Vis, Ewoud van de Kasteele en Andere Zuidhoek, alle drie werkzaam binnen de Vink Groep, waren betrokken bij een groot industrieel project in Amsterdam. De heren waren toe aan een nieuwe uitdaging en wilden werken aan meer innovatieve projecten. Met de overeenkomst dat zij bovengemiddeld interesse hadden in andere soort technieken en meer wilden uitblinken op het gebied van luchttechniek, is eind 2007 het idee voor Induct geboren.

Eerste projecten, nieuwe klanten en bouw van filterinstallaties

De eerste maanden gaan succesvol van start met direct een aantal mooie projecten. Alle drie de heren weten uit hun eigen netwerk projecten binnen te halen. Projecten in offshore en een groot project in de petrochemie worden via-via binnengehaald.

Het eerste jaar is Induct voornamelijk druk bij een groot project in Amsterdam. Dit project was overgenomen van de Vink Groep. Door slim te calculeren, onderhandelen, plannen en een strakke uitvoer in de eindfase van de bouw, weet Induct dit tot een bijzonder geslaagd project te brengen. Tot de dag van vandaag wordt deze aanpak gebruikt.

Op de locaties bij klanten zijn het monteurs Ron Postma, Paulo Cunha en Carlos Pelengana die vanaf het begin betrokken bij Induct zijn. Zij hebben de eerste projecten opgepakt en met hun inzet fantastische resultaten geboekt.

Al snel begint Induct met de bouw van filterinstallaties en verwelkomt het bedrijf klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Daarmee breidt het werkveld uit met projecten in luchtbehandeling, ventilatie, koeling, verwarming, geurbestrijding, desinfectie, filtering, inblaastechniek, regeltechniek en complete staalconstructies.

“Hedendaags zijn een aantal van onze ‘eerste uurs klanten’ nog steeds aan ons verbonden. Voor hen werken we 15 jaar later nog steeds”, – aldus Arjan.

Verhuizen en projecten in het buitenland

Met steeds meer complexere technische vragen en het begrijpen van alle technische oplossingen, neemt het werk toe en groeit het team hierin mee. Dat leidt tot een verhuizing. In 2011 betrekt Induct de derde verdieping binnen het pand van de Vink Groep.

Induct maakt het verschil door kennis te combineren en het slim bundelen van verschillende technieken. Willem weet met zijn charisma, kennis, overtuigingskracht en probleemanalyses unieke innovatieve projecten binnen te halen. Projecten die normaal tussen de wal en het schip vallen of door de opdrachtgever aan verschillende bedrijven worden uitbesteed.  

In 2013 bezoekt Willem bij toeval een project in Rwanda, Afrika. Dit was uiteindelijk het begin van vele Afrikaanse projecten in de daaropvolgende jaren. Staalconstructies, plafonds, wanden en schone luchtsystemen worden niet alleen in Nederland toegepast, maar gaan de zee over richting Burundi, Congo-Brazzaville, Congo Kinshasa en Nigeria. Verder bouwt Induct in Nederland een grote groentefabriek, enkele offshore projecten en eind 2017 wordt er meegewerkt aan de wederopbouw van een grote fabriek voor kipproducten.

Grote internationale opdrachtgevers

Internationale opdrachtgevers vinden hun weg richting Induct en meer grotere turn-key projecten worden uitgevoerd. Zowel in de voedselindustrie, de farmaceutische industrie als de olie- en gasindustrie.

In 2018 wordt Induct benaderd om mee te denken met een innovatieve manier om klimaat in een verticale tuinbouwopstelling te reguleren. Een uitdaging die Induct met beide handen aanpakt en met succes. Kenmerkend voor Induct, vindt Andre. “Wij springen snel in op de vraag van de klant. Een uitdaging pakken we aan en met veel doorzettingsvermogen en de inzet van het hele team weten we projecten keer op keer tot een succes te brengen. Een van onze sterke punten de flexibiliteit naar de klant toe. Zij weten dat ze gehoord worden.” Deze oplossing is uniek in de tuinbouwsector en daarmee weet Induct weer nieuwe sector te verwelkomen.

In 2019 komt er wederom een grote internationale partij op Induct’s pad voor het bouwen van drie grote fabrieken met innovatieve oplossingen. De jaren die volgen staan in het teken van farmaceutische projecten door COVID-19. Induct levert met haar kennis van gezonde luchtsystemen een mooie bijdrage aan diverse projecten in Leiden en Amsterdam.

Het Induct team groeit

Niet alleen het aantal projecten groeit, maar ook het team breidt zich uit. Waar het in 2008 begon met drie medewerkers op kantoor en drie in de buitendienst, groeit het team ieder jaar met twee tot drie medewerkers. Zowel op het gebied van engineering als uitvoering. Inmiddels bestaat het team uit 22 technici en een buitendienst van 35 medewerkers. Door het toch nog relatief ‘kleine’ team heerst er een huiskamergevoel, wat ook de kracht is binnen Induct. “Door de jaren heen hebben we meer mensen erbij gekregen. Er zitten meer specialismes in huis en teamleden die complexe technieken oppakken. Ondanks de uitbreiding zit iedereen er met hetzelfde gevoel en dat is: ‘schouders eronder, focus op mooie projecten, hands-on-mentaliteit en we doen het samen’. Dat is mooi om te zien na 15 jaar.”- aldus Ewoud. 

Willem Vis draagt dagelijkse leiding over

In 2020 wordt de Vink Groep, en daarmee ook Induct, overgenomen door De Fields Groep uit Amsterdam en wordt er vanuit de Vink Groep een focus op de business aangebracht. In april 2021 wordt de dagelijkse leiding van Induct overgedragen van Willem Vis naar Arjan Wierenga. Arjan is sinds eind 2019 betrokken bij de operationele leiding van Induct en legt vanaf nu de focus op de organische groei en het verder professionaliseren van het bedrijf. Willem blijft nog altijd actief betrokken bij de organisatie en heeft alle ruimte om te doen waar hij in 2008 mee begonnen is, namelijk het bedenken van (technische) oplossingen.

De toekomst van Induct

De komende jaren staan in het teken van geleidelijke groei en blijven werken aan de professionalisering en verbetering van kwaliteit. De focus gaat uit naar food, lifescience en vertical farming. Induct gaat na 15 jaar weer een nieuwe fase tegemoet, maar wel met hetzelfde DNA als waar het 15 jaar geleden mee begon. De kracht zit in de kennis, een sterk team en het enthousiasme voor uitdagende technische oplossingen voor de luchttechniek.

Blijf op de hoogte

Ons laatste nieuws

Steboma neemt Post Luchtkanalen en Airhome over
12 januari 2024

De Steboma Groep start nieuwe jaar met aankondiging overnames van branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome


Beverwijk, Rosmalen en ter Apel, 8 januari 2024 – Ventilatiespecialist Steboma heeft in december 2023 branchegenoten Post Luchtkanalen en Airhome overgenomen. Met deze overnames groeit de Steboma Groep verder als ventilatiespecialist met een volledig landelijke dekking in Nederland. De overname van Post Luchtkanalen versterkt de activiteiten van de groep verder binnen de niet-residentiële markt, na de eerdere overname van Vink
Lees meer
Kerstfair 2023
29 december 2023

Sprankelende Vink Kerstfair 2023


Ieder jaar organiseert Vink Groep voor alle medewerkers van Vink Systemen, Vink Products, Induct, VSL Air en Vink Groep de Vink Kerstfair. Een fijn samenkomen waar we met elkaar terugkijken op het afgelopen jaar onder het genot van gezelligheid en plezier. Ook dit jaar werd het terrein rondom het kantoor getransformeerd tot feestelijke kerstfair waar alle medewerkers konden genieten van
Lees meer
Vink Groep overname Steboma
14 september 2023

Steboma breidt uit in het niet-residentiële segment van de ventilatiemarkt met overname van Vink Groep


Beverwijk en Katwijk, 14 september 2023 – Ventilatiespecialist Steboma neemt branchegenoot Vink Groep over van investeerder FIELDS Group. Via de overname versterkt de Steboma Groep haar positie op het gebied van ontwerpen, leveren en monteren van ventilatiesystemen binnen de niet-residentiële markt en groeit de groep naar een omzet van circa €90 miljoen op jaarbasis. De Vink Groep blijft als zelfstandige organisatie functioneren
Lees meer
Image
17 augustus 2023

Mijn Vink app in gebruik


Sinds begin dit jaar werken bij binnen de Vink Groep met de Mijn Vink App. Een app voor verbinding en ontwikkeling voor al onze Vink medewerkers. In samenwerking met Welder is de app ontwikkeld en gelanceerd. Ondertussen hebben we de app al een aantal maanden in gebruik en zijn de reacties zeer positief! Mogelijkheden De app biedt en scala aan mogelijkheden en daarbij draait het
Lees meer
Image
16 juli 2023

LED-verlichting in de fabriek


Als fabrikant van luchtkanalen en luchttechnische componenten is de fabriek van Vink Products het hart van de organisatie. Daar werken we dagelijks met een enthousiast team aan al onze producten. Recent hebben we de verlichting in de fabriek volledig vervangen voor LED-verlichting. Dit draagt bij aan verduurzaming, verbeterde werkomstandigheden en energiereductie. Verduurzaming fabriek met LED-verlichtingslijnen De keuze voor LED-verlichting hebben we
Lees meer
Image
11 april 2023

Dit is 15 jaar Induct


Industriële projecten in de luchttechniek vragen om kennis, aandacht en kunde. Dat is waarom op 11 april 2008 Induct officieel is opgericht als dochterbedrijf van de Vink Groep. Induct ging van start met een team van drie specialisten. Nu, 15 jaar en vele uitdagende projecten, specialismes, nóg meer kennis en teamleden verder, ademt Induct nog steeds het DNA wat er bij de oprichting is
Lees meer
Image
3 januari 2023

Mijn Vink app voor verbinding en ontwikkeling


Bij Vink Groep vinden wij aandacht, verbinding en ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. Communicatie staat daarbij centraal en daar investeren we graag in. Onze interne communicatie verliep voorheen via een intranet platform. Toch zijn wij ons ervan bewust dat we ook op dit gebied moeten blijven ontwikkelen en investeren. Daarom is recent de Mijn Vink app, in samenwerking met
Lees meer
Image
2 mei 2022

Mooie oplevering voor het project Café de Post


In opdracht van Fine Air Klimaattechniek hebben wij diverse materialen mogen leveren voor project Café de Post in Midwoud. Dit traject was sinds 2020 actueel en hiervoor hebben wij eind vorig jaar opdracht gekregen om de materialen te leveren. Vanaf de offertefase hebben wij een groot aandeel gehad met betrekking tot het ontwerp, verder zijn wij ook nauw betrokken geweest
Lees meer
Image
25 november 2021

Ons grote product assortiment en voorraad


Onze visie is om u als klant te ontzorgen, zodat uw organisatie zich kan concentreren op uw kernwerkzaamheden. Minimaal zo belangrijk is het grote productassortiment dat wij als VSL air aan kunnen bieden. In totaal hebben wij ruim 30.000 verschillende producten/artikelen in ons bestand. Hiervan zijn ruim 2.000 producten direct uit voorraad leverbaar. Met behulp van dit brede aanbod, vertrouwen
Lees meer
slingers en ballonnen
11 oktober 2021

Geslaagde jubileumdag 50 jaar Vink Groep


Dit jaar bestaat Vink Groep 50 jaar. Een geweldige en historische mijlpaal voor onze Katwijkse organisatie. Ooit door Ed Vink begonnen als smederij en in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler in de markt van montage, productie en handel in luchtkanalen en luchttechnische componenten. Helaas was het in verband met COVID-19 niet eerder mogelijk om dit groots
Lees meer
Van Lent Amsterdam
14 juni 2021

De transitie van VSL air


Na de overname door FIELDS Group is Vink Groep volop in beweging. Hiervan is de interne verhuizing van VSL naar het nieuwe gerealiseerde kantoor een prachtig voorbeeld. De processen worden herzien en indien nodig aangepast om onze dienstverlening voor de klant te optimaliseren. Hier is de aanstaande transitie van VSL air-o-vent ook onderdeel van en wordt bij deze nader toegelicht.
Lees meer
project Café de Post
2 mei 2021

Mooie levering voor het project Café de Post


In opdracht van Fine Air Klimaattechniek hebben wij diverse materialen mogen leveren voor project Café de Post in Midwoud. Dit traject was sinds 2020 actueel en hiervoor hebben wij eind vorig jaar opdracht gekregen om de materialen te leveren. Vanaf de offertefase hebben wij een groot aandeel gehad met betrekking tot het ontwerp, verder zijn wij ook nauw betrokken geweest
Lees meer
Image
16 februari 2021

VSL air is vanaf nu een erkend leerbedrijf


Sinds deze maand is VSL air officieel een erkend leerbedrijf. Als erkend leerbedrijf dragen wij bij aan de toekomst van het vakmanschap en zijn wij een schoolvoorbeeld voor de branche. Wij helpen graag om die belangrijke taak met zo hoog mogelijke kwaliteit te blijven uitvoeren. In Nederland werken ruim 9 miljoen mensen, waarvan er 3,7 miljoen een opleiding volgen op het
Lees meer
Image
18 januari 2021

Nieuwe ventilatie volgens COVID richtlijn voor schoolgebouw


In een ouder schoolgebouw zijn vier WTW-units geïnstalleerd. Deze units ventileren acht oude klaslokalen, welke een andere bestemming hebben gekregen. De ventilatie is toegepast en uitgelegd conform de COVID richtlijn. De WTW-units zijn op de zolder geplaatst. Vuile en schone lucht wordt door het pannendak, door middel van dakdoorvoeren voorzien van loodslabbe, aan en afgevoerd. De ventilatie buitenlucht wordt via hooginducerende plafondroosters
Lees meer
project 'de Cas' in Katwijk gestart
16 november 2020

Werkzaamheden project ‘de Cas’ in Katwijk


In opdracht van “Het Hoekje BV” verzorgt VSL air-o-vent BV de complete luchttechnische installatie voor de begane grond van Tramstraat 3 in Katwijk. In eerste instantie is er slechts een ventilatie vraagstuk bij ons neergelegd voor het pand, waar in het verleden uitgaansgelegenheid Casacara gevestigd was. De vraag van onze klant was specifiek en duidelijk, namelijk: kunnen jullie een ventilatiesysteem
Lees meer
spiraal gefelste buizen
11 november 2020

Product-in-beeld: spiraal gefelste buizen & hulpstukken in SAFE uitvoering


Onze spiraal gefelste buizen & hulpstukken worden standaard uitgevoerd in gegalvaniseerd staal. Echter zijn er ook andere materialen mogelijk. In dit nieuwsbericht wordt de SAFE uitvoering toegelicht. Spiraal gefelste buizen & hulpstukken in SAFE uitvoeringVSL air-o-vent is leverancier van ronde kanalen en hulpstukken in SAFE uitvoering. Zoals bijvoorbeeld bochten (verschillende hoeken), verlopen, T stukken, zadels en regelkleppen (voorzien van de bekende blauwe VSL verstelknop).
Lees meer
Nieuwe luchttechnische installatie
9 oktober 2020

Nieuwe luchttechnische installatie voor basisschool


In het begin van de jaren negentig hebben wij de complete luchtbehandeling geïnstalleerd voor een christelijke basisschool in Den Haag. Hieer hebben wij kort geleden wederom werkzaamheden hebben uitgevoerd. In het kader van COVID-19 zijn wij twee weken geleden gestart met het demonteren en installeren van een viertal luchtbehandelingskasten. Deze LBK’s zijn voorzien van warmteterugwinning (WTW) en diverse luchtkanalen. Dit alles
Lees meer

Loop je ergens tegenaan?

Wij denken graag mee!

Kom in contact